Kulturális utazások

Állítsd össze Te, mit szeretnél látni, mi az ami leginkább érdekel. Mi pedig megszervezzük igényeid szerint! Kiutazás repülővel, vagy 9 személyes kisbusszal. Vallási, történelmi, kulturális tematikák, városnéző túrák, várak, múzeumok, mecsetek, bazárok…, mindenből annyi, amennyit szeretnél!

Ismerd meg az albánokat, a sasok fiait, akik évezredek óta lakják ezt a vidéket. Ha érdekel a vérbosszú hagyománya, kíváncsi vagy az itt élők különleges vallási toleranciájára, netán speciálisan az iszlám különleges spirituális ága, a bektashi vonz, tarts velünk egy igazán érdekes és tartalmas utazásra. Mit jelent a kanun, a besa, a vendég különös tisztelete? Mindezek mellett beszélünk a mai időkről, a maffiáról, politikáról az albánok helyzetéről a világban.

Külön érdekességként mesélhetünk az albánokat és a magyarokat összekötő történelmi, kulturális kapcsolatokról, megtudhatod miért van (pl) Tiranában Hunyadi utca, hogyan lett „majdnem” magyar királya Albániának, aztán pedig magyar királynéja.

Számos történelmi emlék, ókori romok, középkori várak, oszmán (és velencei) stílusú épületek, templomok, mecsetek idézik a letűnt korok hangulatát. A bunkerek – Enver Hodzsa kommunista diktatúrájának mementói – pedig a közeli múlt emlékei.

E nép egyedülálló és különleges története az ókortól napjainkig sok tanulságot, tanítást hordoz. Az adott szó becsülete, az összetartó családok, közösségek, a vendég tisztelete, a vallási tolerancia és az albánok büszkesége mind olyan dolgok, amelyekből tanulni lehet.

A túra természetesen része lehet bármely általunk szervezett programnak, az ajánlott tematikákat ITT találod.

Csatlakozz csoportunkhoz a facebookon, és fedezd fel velünk Albániát! Jól ismerjük, szeretjük, és tiszteljük az országot, az itt élőket és a természetet egyaránt!

Érdeklődni, jelentkezni a facebook oldalunkon keresztül tudsz IDE kattintva!